Zlivan v novém

Zliv  »  Problémy Zlivi  »  Zlivan v novém
20. 05. 2011 Bez komentáře ›› Redakce

Aby nás někdo nemohl nařknout z toho, že stále jen kritizujeme, chceme pochválit jednu z věcí, která se povedla přes současné vedení města prosadit. A to nové vzezření a zlepšení obsahu Zlivanu. Tenhle radniční časopis byl léta dobrý leda k tomu, aby bylo čím podpalovat v kamnech. My jsme si na těchto stránkách dali za cíl zlepšení informovanosti zlivských občanů a vylepšení městského zpravodaje do tohoto záměru také zapadá. I proto jsme přijali možnost účasti v redakční radě Zlivanu. Některé z našich připomínek padly na úrodnou půdu a první číslo tak poměrně dobře plní svou funkci. I když samozřejmě, vždy se najde něco k zamyšlení…

Zaujaly nás zejména dvě věci. První je článek zastupitelky paní Dierzé, který si pochvaluje povedené akce jarního úklidu. Možná jsme domýšliví, ale jeho vyznění působí spíš jako reakce na článek na našich stránkách, kde jsme zejména způsob organizace dosti ironizovali. Paní zastupitelce opravdu nechceme brát její uklízecí elán, ale o způsobu, jakým tyto akce organizovala, by skutečně mohla i pro příště popřemýšlet.

Druhou zajímavostí prvního čísla „nového“ Zlivanu je jedna z odpovědí našeho pana místrostarosty Mrázka. Ten na otázku: „Chystáte se vy osobně předložit nějaký zajímavý návrh?“ odpověděl následovně: „Nevím, jak a pro koho to bude zajímavá novela vyhlášky města o zadávání veřejných zakázek malého rozsahu, kterou bych chtěl předložit na zasedání zastupitelstva. Je zaměřena především na konkrétnost a průhlednost při zadávání zakázek.“

Na první pohled jde o odpověď, jíž není co vytknout. Podstatou celé téhle záležitosti je ale to, že návrh na tuto novelu vyhlášky už na minulém zastupitelstvu předložil opoziční zastupitel a spolupracovník našich stránek pan František Honsa. Teď si ji ve Zlivanu s klidem Angličana přivlastnil pan místostarosta, jako by se nechumelilo. Škoda, že s tím nepřišel už dříve, aby se předešlo podezřelým zakázkám, které už toto vedení města schválilo. Ostatně, v zastupitelstvu je pan Mrázek už od nepaměti.

I přes tyto maličkosti však věříme, že Zlivan bude konečně plnit svou informační funkci a že nepůjde o prosazování jediného „správného“ názoru za peníze nás všech. Číslo v PDF ke stažení – ZDE.

PS: Jedna lehce nesouvisející zpráva na konec – paní doktorka Alena Klímová, která straně „Občané pro Zliv“ získala nejvíce hlasů a díky tomu vlastně i posty na radnici, složila svůj zastupitelský mandát. Ani ne po půl roce asi zjistila, kam vede cesta spolupráce s komunisty a prospěcháři, škoda, že tak pozdě. Mimochodem – místo ní bude zastupitelkou manželka pana starosty.


Zanechte komentář