Vaše aktivita, naše odměna

Zliv  »  Problémy Zlivi  »  Vaše aktivita, naše odměna
13. 12. 2013 Bez komentáře ›› Redakce

Rádi bychom tímto příspěvkem poděkovali zlivské veřejnosti za aktivitu, s jakou podpořila naše snahy o zprůhlednění a změnu projektů „cyklostezky“ a sběrného dvora na náměstí. Hlavně díky vám museli své nesmyslné plány radní města alespoň upravit. Po 4 hodinách útrapného jednání, kde si mohli občané nejlépe udělat obrázek, jak to obvykle chodí, jsou výsledky následující:

Zliv bude mít 1 km dlouhou „cyklostezku“ podél hlavní silnice, podařilo se po připomínkách opozice tenhle projekt alespoň zkrátit tak, že nepovede z Dolního náměstí, ale až od čerpací stanice. Otázkou ovšem zůstává, kam bude tato miniaturní „cyklostezka“ ústit, u odbočky na Vondrov totiž nejsou vyřešené majetkoprávní vztahy, a tak možná tenhle projekt, na který je v rozpočtu vyhrazeno NESKUTEČNÝCH 13 milionů korun, skončí uprostřed trávníku. Ale velmi chytře byl tento bod při jednání zastupitelstva vsazen před sběrný dvůr, kde už bylo radou připravené referendum, aby náhodou někoho nenapadlo udělat referendum i na stezku. Proč taky nechávat mluvit občany do téhle obrovské investice, že?

O Sběrném dvoře na Dolním náměstí tedy po masivních protestech opozice a občanů rozhodne místní referendum. Přestože své NE už v petici projevily stovky zlivských občanů, potřebuje pan starosta k desítkám tisíců korun za tento rozpracovaný projekt vyhodit ještě další peníze za organizaci referenda. Pak teprve snad tenhle od začátku nesmyslný nápad skončí na smetišti dějin. Hlavně k této věci přistupte na konci ledna zodpovědně, na odmítnutí by mělo být potřeba cca. 800 hlasů s jasným NE!

Jako pikanterii na závěr – před rozzuřeným davem si ani jindy věrní členové vládnoucí koalice OPZ, „pošty“ a komunistů nedovolili odsouhlasit mimořádnou odměnu pro starostu (více než 45 000 Kč) za údajně výbornou práci. Za prvé, dle navrhované formulace by byl dar starostovi protizákonný, a za druhé, označit vynikající prací to, že se lidé o velkých projektech jako stezka nebo sběrný dvůr pomalu ani nemají šanci dozvědět, to bylo samo o sobě hodně odvážné.

PS1: Na zastupitelstvu byli i zástupci Deníku, Zliv byla opět na první straně!

PS2: V Jihočeské televizi (čas 1:10) se do reportážní ankety jako anonymní „občan Zlivi“ dostal vedoucí Městského hospodářství pan Tlamsa, který se starostou projekt Sběrného dvora na Dolním náměstí spoluvymyslel (což asi zapomněl reportérce říct), nádherně pak vše tento „občan Zlivi“ podtrhnul, když sdělil, že ve Zlivi vlastně teď ani nebydlí… Redaktorce se to zkrátka celé moc nepovedlo, i poslední věta, že v referendu rozhodne zastupitelstvo, je samozřejmě nesmysl, rozhodnete vy, skuteční občané Zlivi!


Zanechte komentář