Jak se ve Zlivi vynáší ortel

Zliv  »  Problémy Zlivi  »  Jak se ve Zlivi vynáší ortel
28. 08. 2020 Bez komentáře ›› Tomas Kucera

Velkou pozornost na sebe ve Zlivi a okolí strhnul článek na dezinformačním webu Středoevropan o tom, jak byl údajně ve Zlivi zakázán koncert skupiny Ortel. Autorem článku je známý neonacista Filip Vávra, zakladatel hnutí Národní odpor, který kdysi pozval do Česka vůdce Ku-klux-klanu. Jeho článek je plný lží a nesmyslů, takže pokud vás zajímá, jak to bylo doopravdy, čtěte dál…

Před nějakým časem se ozval starostovi jakýsi promotér a nabídnul mu několik koncertů do KD Zliv, tuto suchou informaci obdrželi i radní města. Následně se ukázalo, že jedním z nabízených má být i koncert skupiny Ortel. Mou reakcí na to bylo, že jsem starostovi napsal e-mail, že bych se za město nechtěl prezentovat koncertem skupiny, kterou vede člověk, jenž se ženil v den Hitlerových narozenin na zámku, kde bylo sídlo štábu SS, který hrál v neonacistické kapele zpívající o Rudolfu Hessovi a vyhlazování Židů (humorná poznámka na webu Středoevropan, že to bylo proto, že bylo málo bubeníků skutečně pobavila) a navíc to je člověk, který se za své působení v neonacistické kapele nestydí, ani ho nelituje, naopak ho posouvalo pozitivním směrem a dál hraje se skupinou Ortel některé z písní kapely Conflict88. Členové skupiny Ortel navíc běžně veřejně používají gesta KKK, koncerty začínají v 8 hodin 8 minut a podobně. Že je kolem kapely Ortel smrdutý odér neonacismu balancující na hraně zákona, to snad žádný příčetný člověk nemůže popřít. Můj názor o tom, že prezentovat se za město podobným koncertem není opravdu potřeba, následně podpořila e-mailem kolegyně radní a na dalším zasedání rady se tak v diskusi vyjádřil i jeden další z radních. Žádné hlasování v rámci rady ale nikdy neproběhlo, pouze jsme věc diskutovali.

Od starosty, jsme se následně dozvěděli, že zavolal promotérovi, řekl mu, že v radě jsou lidé, kteří se koncertem prezentovat nechtějí, načež byl koncert přesunut do nedalekého Břehova do soukromých prostor. Na plakátech psal promotér dokonce, že to je z důvodu „velkého zájmu“. Z výše popsaného je naprosto zřejmé, že nikdo koncert nezakázal a rada města o pronájmu KD jakékoli kapele ani nikdy nehlasovala!

Následující dění ve Zlivi bylo taktéž zajímavé. Zejména, když jedna z „loajálních“ úřednic, poslala v pracovní den 11. srpna v časech 8:24, 9:16, 11:11, 11:13, 12:21 a 13:58 na sociálních sítích (myslíte, že splnila zákonnou povinnost plně využívat pracovní doby a pracovních prostředků k vykonávání svěřených prací?) několik pozoruhodných zpráv, z nichž vybírám tu, která visí pod článkem na dezinformačním webu a tu, kterou má na svém profilu veřejně:

První zajímavostí je, odkud paní úřednice své zaručené informace čerpala, protože jednání rady jsou neveřejná a ona na nich ani nebyla přítomna. (Myslíte, že splnila svou zákonnou povinnost nezneužívat informací nabytých v souvislosti s výkonem zaměstnání ve prospěch vlastní nebo někoho jiného?) A pak už jen čistě pro vysvětlení, aby paní úřednice nemusela psát smyšlenky:

Pan Kučera ve Zlivi nepořádá „pivní (ani jiné) kvízy“, i když na ně občas chodí, přestože pivo nepije
Pan Kučera texty Ortelu bohužel zná
Pan Kučera nemá pravomoc rozhodnout za 3500 občanů a tudíž to ani nemohl udělat
Pan Kučera nejedná diskriminačně, protože nikomu nic nezakázal a ani na to nemá pravomoc
Pan Kučera nikdy neschválil pronájmy Šlágru nebo na „silvestr Rómských občanů“, protože nic takového rada nikdy neschvalovala

Na závěr bych rád napsal, že jsem moc rád, že ve Zlivi koncert Ortelu nebude, i když to nebylo a ani nemohlo být mým rozhodnutím. Nicméně pokud se vám produkce této kapely líbí, užijte si jejich koncert kdekoli budou mít v 8 hodin a 8 minut čas.


Zanechte komentář