Koho volit ve Zlivi?

Zliv  »  Problémy Zlivi  »  Koho volit ve Zlivi?
1. 09. 2014 Bez komentáře ›› Redakce

Volby do zastupitelstva se přiblížily natolik, že už jsou známé kandidátky všech 6 stran a sdružení, které se ve Zlivi budou ucházet o hlasy voličů. Krásně se nám to rozdělilo na dva tábory: ti, kteří to ve Zlivi vedli poslední 4 roky a rozhodovali všechny „slavné“ projekty doby nedávné, a ti, kteří proti těmto projektům brojili. Výběr je samozřejmě na každém z vás, několik zajímavostí ale vypichujeme.

Kandidátku č. 1 strany ODS vede Jiří Štabrňák (59 let), projektant a bývalý dlouholetý starosta Zlivi. Za jeho řízení by se dalo jistě se spoustou věcí nesouhlasit, na řadu věcí bychom měli asi jiné názory, ale nikdy nebyl problém se o rozdílných názorech s panem Štabrňákem bavit a diskutovat. V opozici se snažil se všemi ostatními opozičními zastupiteli pracovat konstruktivně, ale vzhledem k neochotě vládnoucí koalice to bylo povětšinou zbytečné. Několikrát jsme jeho příspěvky zveřejňovali i na našich stránkách.

Kandidátku č. 2 strany KDU-ČSL vede Jan Pisinger (37 let), vedoucí zlivské pošty. V uplynulém volebním období byl členem rady, kde i jeho hlas stál za projekty sběrného dvora na náměstí, cyklostezky za plánovaných 13 milionů, za výběrem jiné než nejnižší nabídky na stavební dozor ZTV nebo za vyplácením darů panu starostovi za vynikající práci. Nutno dodat, že v posledním období se občas koalici, jejíž byl součástí, vzepřel a jeho hlas mimojiné rozhodnul, že na Dolním náměstí nebude Penny Market (Vládnoucí koalice si vždy prohlasovala své, při Penny jí ale chyběly hlasy pana Pisingera a paní Vlčkové). Nicméně jinak pan Pisinger držel těsnou většinu koalice svým hlasem po celé 4 roky.

Číslo 3 dostal losem Spolek Racek. Jeho základ se dal dohromady zejména kolem petice proti sběrnému dvoru na náměstí. Kandidátku vede důchodce pan Milan Drázda (67 let), který se v poslední době intenzivně zúčastňoval schůzí zastupitelstva a snažil se svými názory mírnit zarputilost jednolitého bloku vládnoucí zlivské koalice. I jeho příspěvky jsme na našich stránkách zveřejňovali, nebo byly k nalezení v diskusích.

Kandidátku č. 4 „Moderní Zliv“ vede marketingový ředitel hokejového klubu Tomáš Kučera (32 let), jeden ze členů redakce těchto stránek. Jde vlastně o završení čtyřleté snahy našich stránek o změny ve vedení města. Pokud nechceme, aby bylo vedení města nadále založené na otevřeném lhaní (vzpomeňme na slavnou větu pana Koudelky z Českobudějovického deníku: „Pokud máme zůstat věrní programu, tak nemůžeme spolupracovat s KSČM a ODS.“), musíme se sami postavit za své názory a nabídnout je voličům.

Číslo 5 pak má KSČ(M), strana vedená s. Bohuslavem Mrázkem (62 let). On jediný z vládnoucí koalice měl zkušenosti z předchozího působení v radě města a na rozhodnutích tohoto orgánu bylo jeho vedení bohužel vidět. Charakterizuje ho naprostá neochota k diskusi, fatalistické hřímání na zastupitelstvech a hlavně samozřejmě podpora nejznámějších kauz jako sběrný dvůr, stezka, zvyšování odměn vedení města atp. Neštítil se dokonce ani podávat trestní oznámení, pokud se mu nehodily názory opozice.

S číslem 6 pak vše uzavírají „Občané pro Zliv“, sdružení současného starosty Jana Koudelky (44 let), který byl navržen stranou STAN, čímž se vyhnul jinak nutnému sbírání petičních podpisů. Jeho charakteristiku nejlépe dokumentuje fakt, že ze 6 lidí zvolených v minulých volbách za jeho sdružení, tentokrát kandiduje už jen samotný pan Koudelka. S touto kandidátkou se snoubí i jedna zajímavost. Na videu zpřed 4 let se ho jeden ze současných spolukandidátů ptá: „Co vás vedlo k tomuto jednání, se mnou by hanba třískala!“ Rodinné a kamarádské vazby ale nakonec rozhodly, že hanba už netříská…


Zanechte komentář