Lidi to vidí

Zliv  »  Problémy Zlivi  »  Lidi to vidí
20. 09. 2012 4 komentářů ›› Redakce

Narazili jsme na Facebooku na zajímavý otevřený dopis pro pana starostu, jedná se o zdánlivou maličkost, ale i na té je vidět klasický způsob práce páně Koudelky a jeho kohorty. Kromě toho vám přinášíme odvrácenou stranu stavebních „úspěchů“, které tak často naleznete v oficiální městské propagandě. Nejdříve ale k onomu otevřenému dopisu:

Otevřený dopis starostovi Zlivi, Ing. J. Koudelkovi :

Předmět : Nevkus a střet zájmů?

Vážený pane starosto,

při prolistování Zlivanu září/říjen 2012 nevěřícně kroutím hlavou nad jeho vzhledem. Jako lokální patriot a člověk z oboru nemohu bez komentáře přihlížet. Vidím pamflet plný rozmazaných, špatně upravených fotografií, „rozsypaných“ rastů a nevkusného konceptu. V neposlední řadě informaci typu: „prvňáci jdou do školy poprvé a deváťáci naposledy“ jste si mohl odpustit. V zimě budete psát, že zamrzne Mydlák?

Na kolik přišla naše město grafická příprava od firmy Gold Bar s.r.o. (jejímž jste jednatelem)? A vůbec, nejedná se o střet zájmů?

Vážený pane inženýre, náš městský zpravodaj s tak dlouhou historií si zaslouží lepší zpracování. Jsem přesvědčen, že vzhlednější úpravu by zajistil nejeden výše zmíněný deváťák. Vizuály pro Mrkvobraní pak školák o minimálně tři třídy nižší. Apeluji na Vás, zvyšte prestiž Zlivi v tomto ohledu a nechte DTP práce pro zkušenější grafiky. Rád se tohoto úkolu zhostím.

S pozdravem

Jiří Prček
Luční 463
Zliv 373 44
Tel.:607986383
IČ:74863291

Od nás jen poznámka: Původně měl Zlivan vlastního grafika, ale poslední čísla má v gesci paní starostová (zřejmě páteř firmy Gold Bar s.r.o.), a pak to takhle dopadá.

A dále tu máme záležitost nepříliš povedených staveb. Jako první je třeba zmínit tartanovou dráhu zlivského stadionu. Už jen popis toho, jak se vybírali dodavatelé a zhotovitelé, jak probíhaly práce atd. by vydal na veselou taškařici. Nakonec dráha za mnoho milionů (z peněz EU a města) konečně funguje, ačkoliv její kvalita je hodně diskutabilní. Co je ale horší, že se o ni město zjevně vůbec nestará. Tolik kamínků, bláta a nečistot se jen tak nevidí. Životnost takového zařízení bude hodně rychle vyčerpána. (A to ani nehodnotíme kvalitní zatravnění okolo!) Velmi dobře je vše vidět na přiložených fotkách.

Druhá stavební perla se pak povedla ve Školní ulici. Podobné ploty jsme dosud vídali zejména u polí a luk, nyní se tento zřejmě moderní design prosadil i do měst. Na dotaz, kdo tuto nádheru vymyslel, odpověděl starosta na zastupitelstvu následovně: „Kdyby bylo po mém, žádný plot by tam nebyl.“ Aha, takže kdo tedy řídí město? Kdo si přál tenhle překrásný plot? A proč se místo toho nerozšířila silnice v místě, kde tolik lidí parkuje, nabírá děti ze školy a školky a nemůže často ani projet? Kdo trval na tom, aby prakticky neexistovala šance, že do Školní ulice pro děti přijede autobus? Asi mimozemšťani! Pan starosta ne, ten to nechtěl a rozhoduje za něj zřejmě Iveta Bartošová.

P.S.: Pokud vám působení pana starosty na městě přijde jako malé využití jeho potenciálu, je možné ho zvolit i do zastupitelstva kraje, kandiduje za stranu s krásným stručným názvem „Jihočeská koalice politických stran SNK Evropští demokraté a Strany soukromníků České republiky“ jako číslo 11. Další zlivský guru, místostarosta Mrázek, je pak k nalezení na kandidátce KSČ(M) jako číslo 23. Jasná volba!


Komentáře

  1. nasranej Zlivák napsal:

    Máme malého, ale šikovného pana starostu. Za necelé 2 roky toho stihl /malá domů/ dost. Tak to by mohl Zlivan vycházet jako týdeník, ne? Nastupuje do funkce a do dvou let pořízena parcela /na kterou nikdo nenašetří za celý svůj život/, byt předělán na podkrovní /zatím je byt města/, ale co by ne! 4 děti, ženu na mateřské dovolené – to musí být „starostenský plat“ hodně luxusní! Zakázky se dávají firmám pokud možno z daleka, ale v předvolebních žvástech bylo řečeno, jak se budou podporovat místní podnikatelé…. Lidi toho vidí dost, takže jentak dál. A chci vidět příští předvolební kampaň. Za tu se utratí nehorázné obecní peníze, ty budou lítat ! !!A ty žvásty a kudrnatá slovíčka …

  2. Ja napsal:

    Dobry den, jen bych chtel dodat k tem chodnikum ve Skolni ulici ( a to se nikoho nezastavam ), ze rozmery chodniku jsou dany nejakymi normami atd takze je nelze menit jak by se vsem libilo a hodilo.

  3. michaela napsal:

    Jen chci říci, že by se měl vylepšit první stupeň, vypadá hrozně nebo ne? Snad plastová okna přebarvit, to snad ne?

Zanechte komentář