Zliv v novinách i televizi

Zliv  »  Problémy Zlivi  »  Zliv v novinách i televizi
21. 11. 2013 Bez komentáře ›› Redakce

Pokud bylo cílem pana starosty (a nezapomínejme ani na jeho komunistického kolegu místostarostu), aby se Zliv řádně zviditelnila, tak se to rozhodně povedlo. Asi bychom pátrali hodně dlouho, kdy se naposledy ocitlo naše město v celostátním televizním vysílání a na první straně Českobudějovického deníku. A stačil „výborný“ nápad se skládkou na náměstí a rázem jsme „slavní“.

Nejprve se ve čtvrtek ráno u snídaně mohl každý Zlivák začíst do článku v Českobudějovickém deníku, který je k nalezení i on-line. Pan Koudelka se zubil hned z první strany deníku. Večer pak byla v Událostech v regionu odvysílána reportáž, kterou také lze zhlédnout v internetovém archivu České televize.

A přidáváme i přepis glosy, která vyšla v Deníku hned vedle článku o našem slavném smeťáku, napsala ji paní Hana Svítilová.

Ať přemýšlím jak přemýšlím, neznám nikoho, koho by za střízliva napadlo vytáhnout odpadkový koš ze zastrčeného kouta v bytě a postavit si jej natrvalo třeba místo starého nočního stolku k posteli, dětem vedle krabice s hračkami nebo doprostřed obýváku. Zkrátka někam, kde chce mít většina lidí klid a čisto, kam vodí návštěvy a kde si hrají děti. Není proto divu, že si obyvatelé Zlivi nad záměrem přestěhovat sběrný dvůr hned vedle kostela, na místo vzdálené jen pár kroků od náměstí i pozemků, kde rostou nové obytné domy a doslova pár metrů od plácku, kde o poutích řádí děti na kolotočích a houpačkách, ťukají na čelo. Copak je normální hromadit odpad uprostřed města jen proto, že to na místě zchátralého statku umožňuje územní plán a splňuje podmínky pro získání dotace?


Zanechte komentář