Otevřený dopis panu starostovi

Zliv  »  Přišlo nám e-mailem  »  Otevřený dopis panu starostovi
24. 11. 2013 2 komentářů ›› Z e-mailu

Slibovali jsme hned při vytvoření těchto stránek, že rádi uveřejníme příspěvky zaslané od občanů Zlivi, kteří nemají možnost vyjádřit se oficiální cestou (jako třeba pan starosta). Proto zveřejňujeme i tento otevřený dopis panu Koudelkovi, který nám přišel do e-mailu od pana Soukupa.

Ahoj Honzo (známe se více než 10 let, proto to osobní oslovení),

v pátek jsi mne před celým městem „přibil na kříž“ a vysypal jsi na mne a moji rodinu pořádnou „fůru hnoje“ ve snaze zdiskreditovat podpisovou akci s názvem „Nesouhlasím s výstavbou sběrného dvora na Dolním náměstí“, která ve Zlivi probíhá.

Jak jsi při své inteligenci pochopil, opravdu spolupracuji s lidmi, kteří stojí za celou podpisovou akcí, a to jako člověk, který se odpady nejen ve Zlivi zabývá již 20 let a má určité znalosti v tomto oboru. Tvé tvrzení, že jsem organizátory petice (a k dnešnímu dni i dalších 450 lidí) zmanipuloval, mi velice lichotí a asi se dám na politiku, když mám takové zázračné schopnosti.

Z celého tvého zapšklého textu mne zaujalo nejvíc to, že mám prý zákulisní ekonomické zájmy. Pokud si ale pamatuješ, a já ti to tímto připomínám, tak jsi mi před třemi měsíci dal padáka slovy: „S dokončením nového sběrného dvora, nejpozději však ke konci léta 2014, končíš! Dál to bude zajišťovat Městské hospodářství!“ Takže nevím, kde jsou ty moje zájmy, když končím tak, jako tak.
Závěrem jen několik stručných hesel:
– rekonstrukce či přestavba současného sběrného dvora – ANO! (je 18 let starý, bez investic nemůže fungovat ani jako kompostárna, kterou plánuješ)
– třídit separovaný odpad (zvony) vlastními silami (tedy Městským hospodářstvím) – ANO (je to dokonce můj projekt z doby, kdys ale ještě o Dolním náměstí nehovořil – z projektu jsem odstoupil proto, že jsi mi sdělil, že v projektu pro mě není žádné místo a zadarmo neděláš NIC ani ty)
– sběrný dvůr na Dolním náměstí a v této podobě – NE, NE, NE! Důvodů odborných, i čistě lidských, je tolik, že by to vydalo na hodně dlouhou diskusi. Takovou, která měla proběhnout již dávno předtím, než jsi jako „samovládce“ rozhodnul, že to bude na náměstí 

Měj se krásně a přeji ti mnoho úspěchů ve tvém osobním i profesním životě,

Daniel Soukup, živnostník a zatím správce sběrného dvora ve Zlivi

My jen dodáváme, že o umístění Sběrného dvora na Dolním náměstí nebyla na zastupitelstvu města NIKDY řeč, stejně jako o tomto umístění není ani slovo v oněch dokumentech, které ve svém článku předložil pan starosta jako „důkaz“.


Komentáře

  1. Iveta Hájková napsal:

    Dobrý den,
    již od soboty, kdy jsem si přečetla ve veřejné vývěsce u MěÚ rádoby „obhajobu“ výstavby nového sběrného dvora, přemýšlým jakým způsobem bych se vyjádřila k dané problematice a proto moc děkuji, za vytvoření těchto stránek.
    V podstatě by mi to mohlo být jedno, kde budou mít ve Zlivi smeťák, jelikož již nějakou dobu přemýšlým, že se ze Zlivi odstěhuju. Důvod je prostý, ze Zlivi se stala „noclehárna“ odkud obyvatelé musí dojíždět za prací, službami i kulturou do Českých Budějovic a večer se vrací zas jen přespat.
    Pamatuju si Zliv – město růží, kde bylo vyhlášené letní kino, kde byl úžasný Mydlák (dnes rybník s rákosím) a kde fungovaly téměř všechny služby. Vždy byla Zliv srovnávána s Hlubokou ( dobrá, je tam turistický ruch), ale i s Lišovem. A kde jsme dneska? Podívejte se do Lišova, co je tam drobných podnikatelů. Kde je podpora podnikání ve Zlivi? Vždyť by si někdo mohl prací vydělat! (jak nám to pan starosta nastínil).
    To co jsem si přečetla, mě opravdu šokovalo. Stejně jako všechny naše vlády, i pan Koudelka, se odvolává na to, že u toho či onoho rozhodování nebyl. Je snažší poukazovat na chyby druhých, než se snažit je napravit.
    Ale abych se dostala k vyjádření názoru na sběrný dvůr. Nesouhlasím s tím, aby byla skládka na Dolním náměstí, a to z jednoho prostého důvodu. Je jím dopravní situace na křižovatce u MěÚ – jde opravdu o velice nepřehledné a nebezpečné místo. Před necelými 9lety tam měla má tchýně vážnou dopravní nehodu a dodnes se na této křižovatce nic nezměnilo. Nehledě na to, proč bychom měli mít parkovací místa na zeleni – jak pan starosta obhajuje průjezdnost okolo domů naproti staré poště.
    Místo, kde by měl být nový sběrný dvůr, lze jistě využít smysluplněji. Myslým, že je toho hodně, co by se ve Zlivi dalo zlepšit a ne rušit to, co funguje.

  2. Bezpalcová napsal:

    Plně se ztotožňuji s otevřeným dopisem pana Daniela Soukupa pro starostu města.
    Přeji mu hodně elánu a sil v boji s tímto molochem.

Zanechte komentář