Nikdo vám nedá tolik, kolik oni slíbili

Zliv  »  Problémy Zlivi  »  Nikdo vám nedá tolik, kolik oni slíbili
9. 10. 2014 1 komentář ›› Redakce

Před volbami je ideální doba podívat se, jak vedení města plnilo předvolební sliby minulého období. Na úvod je samozřejmě třeba zmínit, že volební sliby porušili komunisté i „Občané pro Zliv“ už tím, že utvořili koalici. V letáku OPZ, který přistál v našich schránkách před letošními volbami, je psáno „Pracujeme, neslibujeme“. Před minulými volbami ale slibovali celkem dost. Podívejme se na to, co se podařilo splnit.

Bezezbytku Občané pro Zliv s ostatními koaličními partnery splnili 3 sliby z 22! Podařilo se realizovat parcely, občas někde přibylo dopravní značení a přibyla i dětská hřiště (i když ne oplocená, jak nám v přiloženém letáku z minulých voleb OPZ slibovalo). A to je z kompletně splněných slibů vše.

Vezměme to popořade: Policie z města zmizela (ne vinou OPZ, ale holt je třeba neslibovat nesplnitelné), retardéry nikde, systémové řešení problematiky odpadků nikde. Průhledné hospodaření města za dobu, kdy navzdory názoru občanů, chtělo vedení prosadit sběrný dvůr na náměstí, to je čirý nesmysl. Výběrová řízení se také nevedla, když už to první na stavební dozor nevyhrála nejnižší nabídka, no a místní podnikatelé si určitě radostně nevískají, jak moc je město podporuje.

Informovanost se pravda o něco zvýšila, ale to podstatné se stejně často nemáme šanci dozvědět. O drogové prevenci ze strany města jsme si také nikde nic nepřečetli, vzdělávací kurzy sice starší občané absolvují, ale opět nevíme o tom, že by je organizovalo město, ale budiž. Dopravní obslužnost může město ovlivnit jen velmi málo, slibovat něco takového je čirý populizmus, takže opět nelze považovat za splněné.

1 km dlouhou „cyklostezku“ nám pravda vedení města schválilo, za 13 milionů ji ale NAŠTĚSTÍ zatím nestihlo realizovat. Snad se podaří vše ještě zastavit. Další stezka na trase bývalé dražky zůstala opět jen slibem. Podpora sportovních klubů existuje, rada města ji ale před dvěma roky navrhovala snížit! Až po zásahu zastupitelstva podpora alespoň zůstala na stejných částkách. O nějakém bike trialu na Vartě od minulých voleb nikdo neslyšel.

Zdokonalení třídění odpadů mělo proběhnout, bohužel však na náměstí, což zase nechtěli lidé, takže nic. Městská kompostárna nikde, odbor životního prostředí taky nikde. A to jsme na konci. Inu, čtyři roky nejsou zas tak dlouhá doba…

Leták KSČ(M) z minulých voleb vůbec nechceme hodnotit, protože to za to ani nestojí. To, že se komunistům podařilo neschválení nového územního plánu, je totiž splněný slib z letáku! Neuvěřitelné, že? Každopádně na fotografiích přikládáme, co komunisté slibovali před volbami minule.

P. S.: Dostali jsme od našeho čtenáře fotografii, která dokazuje, že na poslední chvíli se ještě podařilo vedení města zlepšit komunikaci na Mydlák. Jistě jen shodou okolností končí úprava přímo před chatou rodiny Koudelkových… To nevymyslíš!!!

P. S. 2: Letos slibuje OPZ snížení ceny odvozu odpadu o 100 Kč, podle zákona, který dnes podepsal prezident Zeman, se přitom dá naopak předpokládat citelné zdražení! Inu, náš pan starosta je asi víc než prezident…


Komentáře

  1. Mgr. Klára Koudelková napsal:

    Dobrý den, o tom co se podařilo realizovat více informací na
    http://www.obcaneprozliv.cz/projekty/
    http://www.obcaneprozliv.cz/dotace/
    Pokud nechcete číst ostatní texty z těchto stránek, podívejte se jen na tyto dva příspěvky. Nehodnotí, neslibují, je zde jen výčet toho, co se udělalo a kolik se podařilo získat z dotačních titulů.
    A promiňte, chatu na Mydláku nemám sama, to je jako byste vyčítal opravy ve Fučíkově ulici, protože tam bydlí ten a ten :-). Ale ano, HAS zasypal díry na příjezdové cestě na Mydlák.
    více na http://www.obcaneprozliv.cz/z-deniku-starosty/
    S pozdravem, klára Koudelková

Zanechte komentář