Jak vyhodit 170 000 Kč? Zeptejte se starosty…

Zliv  »  Problémy Zlivi  »  Jak vyhodit 170 000 Kč? Zeptejte se starosty…
17. 06. 2013 3 komentářů ›› Redakce

Možná si ještě vzpomenete, jak jsme psali o výběrovém řízení na stavební dozor Základního technického vybavení parcel Pod tratí. Tehdy byla vybrána firma OTRUBA & PARTNER s.r.o. z Boršova nad Vltavou, která vyhrála s nabídkou 210 000 Kč. Dle dokumentů je zřejmé, že o 15 000 Kč levnější nabídka pana Štabrňáka byla naprosto ignorována! Vysvětlení pana Koudelky (který zcela zjevně nechtěl zakázku zadat svému politickému odpůrci) bylo více než směšné. Uměle totiž navýšil cenu pana Štabrňáka o DPH, jehož ale není pan Štabrňák plátcem a i kdyby se jím stal, cena by nemohla být později svévolně z jeho strany navýšena!

Tak či tak zakázku získala firma OTRUBA & PARTNER a dle dostupných informací ji provedla velmi dobře. Dle tvrzení pana Koudelky díky práci firmy nebyly účtovány neprovedené stavební práce v rozsahu 405 484 Kč z původní smlouvy o dílo a došlo k napravení podmínek původní smlouvy uzavřené předchozím starostou panem Štabrňákem, které umožnilo společnost Strabag penalizovat za pozdní dodání stavby. Dobrá práce, zasloužených 210 000 pro tuto firmu! Nebo snad…

Jenže pak to přišlo, místo vysoutěžené částky 210 000 Kč, kterou měla získat firma OTRUBA & PARTNER, jí bylo nakonec zaplaceno přesně 368 352 Kč! Rozdíl oproti původní částce je tedy 168 352 Kč! A rozdíl oproti nejnižší nabídce pana Štabrňáka je 173 352 Kč!!!

Pan Koudelka sice tvrdí, že tyto peníze vlastně uhradila společnost Strabag v rámci oné pokuty za neprovedené stavební práce díky změnovému listu č. 3 z 4. 7. 2012, ale i kdyby tomu tak bylo (kdo tomu věří, ať zvedne ruku), není jasné, proč a za co byly dozorovací firmě vypaceny takřka dvojnásobné peníze navíc! A hlavně, nikde není psáno, že by dozor stejně zodpovědně neprovedl i pan Štabrňák, předkladatel nejnižší nabídky, který byl ostatně s celou situací kolem parcel spraven ze všech lidí nejlépe a kterému by pan Koudelka s naprostou jistotou navíc nevyplatil ani korunu.

Takže se všichni v klidu zamyslete nad tím, co všechno by se dalo udělat za 170 000 Kč a hlavně si dejte pozor! Jakmile si znepřátelíte pana Koudelku, tak vás v otevřeném výběrovém řízení nevybere, ani kdyby vaše nabídka byla nejlepší. Je to opravdu smutné.


Komentáře

  1. Vážená redakce, vážený anonyme schovávající se za označení redakce, vážený pane Kučero – předsedo finančního výboru, vážení spoluobčané!
    Pokud máte někdo zájem na prezentaci skutečných a pravdivých informacích, účetních dokladů apod., tak se s Vámi velice rád osobně setkám a předložím Vám všechny písemné doklady osvědčující, že výše uváděné zkreslené a tendenční informace, plné názorů pramenících z potřeby zviditelnit se a z elementární neznalosti věci, jsou bohužel mylné.
    Domnívám se, že předseda finančního výboru, který je oprávněn spoluvytvářet a plně ovlivňovat nakládání s finančními prostředky města, by mohl, pokud by mu to profesionální vytížení a znalosti dovolily, aktivně dbát na hospodárné nakládání s obecními prostředky. Pak by jistě jako člen redakční rady tohoto serveru nepřipustil prezentování těchto lží a polopravd.
    Možná by mohla redakce zaměřit své úsilí na pozadí přípravy akce ZTV, výběr
    dodavatele, nevýhodnost původní smlouvy o dílo pro město podepsané Ing. Štabrňákem, zahájení stavby bez jediného stavebního povolení atd.

    S pozdravem
    Ing. Jan Koudelka,
    starosta města

  2. Tomas Kucera napsal:

    Pane Koudelko, na tuto záležitost jsem upozorňoval ve zprávě Finančního výboru už v loňském roce!!! Pokud jste ji četl, víte to velmi dobře. Neměl jste na to absolutně žádnou odpověď, takže vaše nabídky k osobním setkáním (to je ostatně vaše odpověď na cokoliv), jsou dost legrační.

    Samozřejmě klidně napiště i nějaký věcný argument, lidé na ně ostatně čekají nejen u této záležitosti. Nebo myslíte, že k vám na schůzku půjdou postupně všichni lidé z města, abyste jim mohl vymluvit díru do hlavy?

    O nevýhodnosti původní smlouvy a dalších věcech jsme díky vám četli ve Zlivanu, považuju to za dostatečně známé. O tom, co je v tomto článku, jste nám ale ve zpravodaji nic nenapsal.

    PS: Že něco napsala redakce znamená, že zprávu spoluvytvářeli členové redakční rady a její spolupracovníci. Není na tom nic anonymního, přečíst si sekci Kontakt snad umíte.

  3. Karel Staněk napsal:

    Pane starostoco tedy v tomto článku nesouhlasí? Jsou ty peníze vymyšlené??? Sice jste napsal hoodně ale nic k věci. mě nezajímá pan Kučera a vaše spory s ním mně zajímá jestli těch 180tisíc navíc ta firma dostala a za co???? Děkuji

Zanechte komentář